Estelle Brachlianoff: „Securitatea și sănătatea la locul de muncă nu sunt negociabile.”

Grupul Veolia, dedicat ferm sănătății și siguranței la locul de muncă, a sărbătorit cea de-a 10-a ediție a Săptămânii Internaționale pentru Securitate și Sănătate în Muncă, între 16 și 20 septembrie. Ediția din acest an a fost un succes, cu echipe din întreaga lume implicate în diverse activități, de la gestionarea situațiilor care implică eventualele atacuri ale animalelor sălbatice până la jocuri de tip ”escape”, toate având scopul de a împărtăși și consolida cele mai bune practici, sub tema comună „Să spargem rutina!”

Un angajament global anual

Din 2015, Grupul Veolia organizează anual Săptămâna Internațională pentru Securitate și Sănătate în Muncă, un eveniment de cinci zile dedicat îmbunătățirii condițiilor de muncă și prevenției riscurilor profesionale. Acest eveniment subliniază angajamentul constant al Grupului de a asigura securitatea la locul de muncă pentru toți angajații, în orice moment și în orice locație. În cadrul acestei săptămâni se reunesc angajați, subcontractori și parteneri, având ca scop consolidarea culturii securității și sănătății în cadrul Grupului Veolia. De la prima ediție, frecvența accidentelor soldate cu incapacitate temporară de muncă a scăzut cu 60%, reflectând seriozitatea echipelor Veolia în protejarea colegilor și a mediului de lucru.

„Să spargem rutina!” 

Tema din acest an a Săptămânii Internaționale pentru Securitate și Sănătate în Muncă a fost „Să spargem rutina!”. Deși rutina poate aduce eficiență și constanță, economisind timp și energie, repetiția unor obiceiuri poate deveni periculoasă, ducând la neatenție și erori involuntare.

Prin accentuarea importanței securității și sănătății în muncă, această săptămână internațională întărește cultura siguranței în toate entitățile Grupului. Impactul pozitiv se reflectă în sănătatea și bunăstarea angajaților noștri, dar și a partenerilor externi. Progresele realizate demonstrează angajamentul profund al echipelor noastre față de această prioritate esențială.

a declarat Estelle Brachlianoff, CEO Veolia.

Și, într-adevăr, echipele au ieșit din rutină – inclusiv prin modul în care au sărbătorit această ocazie. Pe lângă ateliere, training-uri și prezentări, jocurile au adus o notă distractivă în consolidarea celor mai bune practici. În vestul central al Franței, echipele au creat un joc de societate axat pe siguranța la volan, iar în Polonia, angajații au participat la un escape game ce simula evacuarea în siguranță a unei stații de epurare a apelor uzate. Echipele VEOLIA SARPI au folosit realitatea virtuală pentru a înțelege mai bine regulile de siguranță. În Chile, angajații au avut ocazia să îl asculte pe Chaleco Lopez, pilot local de rally raid, discutând despre siguranța la volan și prevenirea accidentelor. În Singapore, angajații au învățat cum să manevreze în siguranță animale sălbatice, precum șerpi și șopârle.

Cultivarea unei culturi exemplare de securitate și sănătate 

Săptămâna Internațională pentru Securitate și Siguranță în Muncă oferă oportunitatea de a reuni echipele din întreaga lume și de a facilita schimbul de bune practici între cei aproximativ 218.000 de angajați ai Grupului. Anul acesta, Veolia și-a provocat din nou echipele cu premiile Always Safe 2024, inspirate de abordarea ”Copy & Adapt” („Copiază & Adaptează”), prin care business unit-urile adaptează practicile eficiente la realitățile lor locale. Trei câștigători vor fi premiați de Comitetul Executiv pe 4 noiembrie.

Faceți cunoștință cu Ariska, angajată Veolia din Indonezia, care dă o a doua șansă sticlelor de plastic.

CIFRE CHEIE

A 10-a ediție
a Săptămânii Internaționale pentru Securitate și Sănătate în Muncă

60% 
scădere a ratei accidentelor soldate cu incapacitate temporară de muncă, comparativ cu 2015

Zero Accidente
obiectivul Grupului